Halszagú vizelet

Erről árulkodik a vizelet szaga: 3 betegség a változás mögött - Egészség | Femina

halszagú vizelet

Íme, a test által kipárologtatott illatok, szagok és a hozzá tartozó betegségek. Halszag Amikor egy személy erősen halszagot áraszt, trimethylaminuriában, anyagcsere-betegségben szenved.

halszagú vizelet

Ez esetben nem, vagy csak nehezen bomlanak le a fehérjében gazdag élelmiszerek. Az erős halszagot az izzadságban, a leheletben és a vizeletben érezheted.

  1. A kezelés a máj kudarcának időtartamától függ, de a kezelés általában gyógyszeres kezelést, kórházi kezelést vagy májtranszplantációt tartalmaz.
  2. A vizelet szaga - Mire következtethetünk belőle?
  3. Cikkek Miről árulkodik az erős szagú vizelet?
  4. A hr prosztatitis okai
  5. Herpesz mint a prosztatitis oka
  6. Mit árul el a vizelet az egészségéről? – Natúrsziget
  7. Furcsa szaga van a vizeletednek? Ez az 5 dolog állhat a háttérben! - Glamour
  8. A vizelet szagának változása komoly jelentőséggel bírhat - ha észreveszed, megelőzheted valamilyen egészségügyi probléma súlyosbodását.

Frissen sült kenyér illata A kenyérre vagy élesztőre emlékeztető szag hüvelyi fertőzést jelez. Almás illat A cukorbetegek az almalé illata mellett jellegzetes édes-savanyú pörköltcukor, avagy alkoholszagot áraszthatnak magukból, ami a hasnyálmirigy és a vese leépülését jelzi.

Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus A halszag szindróma, más néven trimetilaminuria egy olyan genetikai, anyagcserét érintő öröklődő megbetegedés, melyben a világon dokumentáltan csak pár száz ember szenved. Genetikai háttér Az 1-es kromoszómán lévő gén kb. Az öröklött genetikai mutáció autoszómális recesszív módon öröklődik, ami azt jelenti, hogy akkor jelenik meg a szindróma, ha mindkét szülő hordozza az adott genetikai eltérést.

Keserű szag A savanyú szag és a keserű íz a szájban májproblémát jelez. Még néhány jellegzetes szag és az azokhoz tartozó betegség Nőgyógyászati és menstruációs problémák esetén érezhető a fémes, szúrós hagymaszag, ami a hormonális funkciók zavarait jelzi a szervezetben.

Daganatos megbetegedéseknél szúrós záptojás- és acetonszag jelezheti a sejtek rohamos bomlását a szervezetben. Ízületi bántalmaknál gyakori a savanykás, töményen szúrós szag, ami arra utal, hogy az halszagú vizelet körüli állományban salakanyag halmozódott fel, nem tud kitisztulni, emiatt gyulladás alakul ki.

halszagú vizelet

Depressziónál például úgymond poshadt szag tapasztalható, ami jelzi, hogy a szervezet működése lelassult, úgyszólván állóvíz az egyén élete. A savanykás halszagú vizelet, nyirokszag, valamint a bőrből kiáramló enyhén zöldes színű testnedv a Mi a prosztata hiperplázia és az epehólyag korai megbetegedését jelezheti.

Ha már egy ideje ilyen szagot árasztasz, fordulj orvoshoz!

Az erős, kesernyés verejték- nyirokszag és az enyhén piros színű kiáramló testnedv a szív és vékonybél korai megbetegedését jelezheti. Az édeskés verejték- nyirokszag és az enyhén sárgás színű kiáramló testnedv a bőrön a lép és gyomor korai megbetegedését jelezheti.

Az intenzív, savanykás, sós verejték- nyirokszag és a szürkés színű kiáramló testnedv a vese és húgyhólyag korai megbetegedését jelezheti.

halszagú vizelet

Az erős, szúrós verejték- nyirokszag, valamint az átlátszó bőrből kiáramló kissé fehéres színű testnedv a tüdő és vastagbél korai megbetegedését jelezheti. A fentiek alapján bárki gondolhatja, hogy valamilyen súlyos betegsége van, de ne ijedj meg. Csakis akkor érdemes orvost felkeresni, ha már hosszú ideje van jelen a kellemetlen szag, és egyéb szokatlan, de egyértelmű jeleket is tapasztalsz magadon.

Nagytakarítást tervezünk?

Furcsa szaga van a vizeletednek? Ez az 5 dolog állhat a háttérben!

Vagy éppen külsőnket frissítenénk fel a nyári szezonra? A Rossmann legfrissebb akciós újságjával kedvezményesen beszerezhetjük a hozzávalókat!

Címkék: szagaveseműködésvizelet színe Forrás: Gesundheit A vesék naponta körülbelül egy-másfél liter vizeletet választanak ki. Általában kevés figyelmet fordítunk a vizelet színére és szagára, pedig ezek fontos információt nyújthatnak egészségi állapotunkról, a folyadékháztartás egyensúlyáról, és számos utalást adnak esetleges betegségekről.

Legyen szó különféle száj- haj- és testápolási termékekről, parfümökről, tisztítószerekről vagy vitaminkészítményekről, akár százalékos kedvezménnyel vihetjük most ezeket haza.

Lásd még